Писия в млечно-чеснов сос
Необходими продукти
- • 1 кг риба писия
- • сок от 1/2 бр. лимон
- • черен пипер, сол
- • царевично или пшенично брашно
- • 400 г кисело мляко
- • 7-8 стръка копър
- • 10 скилидки чесън (или няколко стръка пресен)
- • олио
Начин на приготвяне
Рибата се почиства и се нарязва на парчета. Посолява се със сол и черен пипер, поръсва се със сока от лимон и се оставя на студено за около половин час. След това се овалва в брашното (може да се използва царевично или пшенично, аз смесвам в равни количества от двата вида) и се изпържва. Междувременно от киселото мляко, чесъна и копъра се приготвя сос и се подправя със сол. На дъното на съд от йенско стъкло се слагат две лъжици сос и отгоре се нареждат няколко парчета от изпържената вече риба, върху нея отново се слага от соса и така се редуват докато свърши рибата. Накрая се залива с останалия сос, капват се две капки от олиото, в което е пържена рибата и се захлупва с капака на съда. Оставя се така за около половин час и се сервира. Приготвената по този начин риба може да се консумира както топла, така и студена.
Рецептата е добавена от milena75 на 11 Април 2013 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 2 milena75 [Автор на рецептата] | Рали, ще се радвам да пишеш дали ти е харесала като я приготвиш. На нас също ни е една от любимите риби, месото й е много нежно и вкусно. | 25 Апр 2013 |
# 1 Aliana | Писията ми е любимата риба! Като сме на Северно море, се вяждам, само нея правя всеки ден! Благодаря за интересния и свеж сос, който предлагаш, Миленка, слагам си рецептата в любимите, за да си я ползвам като ѝ дойде времето | 23 Апр 2013 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.