РИБОЛОВНИ.com

Сайт за риболовни новини, техники и технологии, рибни рецепти. места за риболов.
Търсим партньор(и)

Ако имате риболовен магазин, и желаете да имате и online такъв - ние ви предлагаме нашата платформа за Online магазини БЕЗПЛАТНО

Натиснете тук за повече информация

Черноморски сафрид с лук и горчица на фурна (рецепта 1)

Публикувано от на
Черноморски сафрид с лук и горчица на фурна (рецепта 1)
Сафридът е една от най-вкусните риби, които се срещат по нашето Черноморие. Достига размери до 25 см и тегло до 100 грама. Подходяща е за прясна консумация и за консервиране. Обикновено се приготвя пържен, но има и други рецепти. За тази рецепта са ви необходими:
  • 1 кг черноморски сафрид
  • 1 чаена чаша галета
  • 3-4 глави кромид лук
  • 1 супена лъжица горчица
  • масло
  • олио
  • кафена чаша вода
  • сол
  • черен пипер
  • по желание - подправка за риба
Начин на приготвяне: Сафридът се почиства и се натрива отвътре със смес от маслото, размесено с горицата. На дъното на тавата се сипва олио и се  поставят нарязаните парчета кромид лук. Рибките се полагат в тавата с гърба надолу а отгоре им се разстила останалият лук. Поръсва се с галета и се залива s  кафeна чaша вода. Пече се на умерена фурна. 

Поднася се с резени лимони и се консумира най-добре с бяло вино или бира.
Категория: Рибни рецепти
Рейтинг: 4.3 от 5 - 4 глас(а).
0 Коментар(а)
Коментарите към тази статия не са позволени за анонимни потребители! Моля, идентифицирайте се, за да можете да публикувате коментар!